900 g cukor
210 g stužený tuk
300 g orechy
1 lyžica smotana
rumová príchuť, alebo rum
Urobia sa kopčeky, alebo guľové tvary.
Poleva: 250 g stužený tuk
70 g kakao
230 g cukor
2-3 lyžice maizena
2-3 lyžice mlieko
Recepty na raňajky,obedy a večere pre všetkých domácich kuchtikov. Recepty z vlastnej zbierky ako aj tie ktoré ste my poslali. Známe i menej známe recepty domácej i zahraničnej kuchyne. Pozor nepripalit.
pondelok 18. júla 2016
"Hapčoke"
4 bielka
1 kg cukor
1 lyžica ocot
veľmi dobre vymiešať a robiť tvary rožkov, pogúľame ich v letých orechoch, sušíme v mierne teplej rúre.
1 kg cukor
1 lyžica ocot
veľmi dobre vymiešať a robiť tvary rožkov, pogúľame ich v letých orechoch, sušíme v mierne teplej rúre.
Zmrzlina
250 g maslo
250 g cukor
1 bal. vanilkový cukor
3 žĺtka
Všetko dobre vymiešame.
2 dl mlieko, 2 dl múka hladká - to sa uvarí.
3 bielka, 100 g cukor - na pare zbiť.
Hmotu spolu spájame po lyžiciach. Plníme do kornútok.
250 g cukor
1 bal. vanilkový cukor
3 žĺtka
Všetko dobre vymiešame.
2 dl mlieko, 2 dl múka hladká - to sa uvarí.
3 bielka, 100 g cukor - na pare zbiť.
Hmotu spolu spájame po lyžiciach. Plníme do kornútok.
Rumová plnka
Kávovú lyžičku múky rozmiešame v 1/4 l mlieka, pridáme 4 žĺtky, 1 celé vajce, 2 lyžice rum, 10 kociek cukru, 3 lyžičky tekutého medu. Všetko dáme šľahať nad paru na hustú hmotu. Necháme vychladnúť na polku a natierame tortu.
Čokoládová poleva
150 g maslo, 100 g med, 2 lyžice mletý cukor, 8 lyžíc strúhaná čokoláda, miešame do spenenia. Plníme zákusky.
Tmavé cesto: 250 g keksov, 150 g cukor práškový, 100 g medu, 30 g kakao, trochu silnej čiernej kávy i s usadeninou
Biele cesto: 150 g maslo, 1 bal. vanilkový cukor, 100 g cukor práškový, 50 g med, 100 g kokosová múčka.
Cesto každé osobitne zmiesime, vyvaľkáme. Prvé dáme tmavé, potom biele. Spolu zvinieme a necháme stuhnúť.
Tmavé cesto: 250 g keksov, 150 g cukor práškový, 100 g medu, 30 g kakao, trochu silnej čiernej kávy i s usadeninou
Biele cesto: 150 g maslo, 1 bal. vanilkový cukor, 100 g cukor práškový, 50 g med, 100 g kokosová múčka.
Cesto každé osobitne zmiesime, vyvaľkáme. Prvé dáme tmavé, potom biele. Spolu zvinieme a necháme stuhnúť.
Orechová plnka
200 g maslo, 8 lyžíc medu, 80 g mletý cukor. Dobre vymiešame, keď je penivé, pridáme 150 g orechy a znovu miešame. Plníme torty.
Kokosové šuhajdy
4 gaštanové čokolády
1/4 Cery - rozpustiť nad parou.
Pol sáčku kokosovej múčky rozmiešať so Salkom, dáme do košíčkov a zalejeme čokoládou.
1/4 Cery - rozpustiť nad parou.
Pol sáčku kokosovej múčky rozmiešať so Salkom, dáme do košíčkov a zalejeme čokoládou.
Čokoladové Šuhajdy
350 g čokoláda, 50 g stužený tuk - spustíme na pare, natrieť košíčky papierové.
Plnka: 3 1/2 dl mlieko sa prevarí, 550 g cukor kryštálový, 50 g kakao, 300 g orechy, 2 žĺtky, 2 kocky stužený tuk
Plnka: 3 1/2 dl mlieko sa prevarí, 550 g cukor kryštálový, 50 g kakao, 300 g orechy, 2 žĺtky, 2 kocky stužený tuk
Šuhajdy
300 g cukor práškový, 1 celé kakao, 1 stužený tuk - spustiť.
Plnka: 150 g cukor, 1 dl káva, uvariť, po vychladnutí primiešať 200 g orechy.
Plnka: 150 g cukor, 1 dl káva, uvariť, po vychladnutí primiešať 200 g orechy.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)