750
g hladkej múky, 250 g masla, 2 vajcia, 150 g práškového cukru,
štipka soli, 0,5 balíčka vanilínového cukru, 200 ml mlieka, 0,5
balíčka prášku do pečiva
plnka : 4 lyžice kryštálového cukru, 200 ml vody, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, lyžička zrnkovej kávy, 50 ml rumu,čokoládová poleva
plnka : 4 lyžice kryštálového cukru, 200 ml vody, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, lyžička zrnkovej kávy, 50 ml rumu,čokoládová poleva
Do
misy preosejeme múku, pridáme do nej zmäknuté maslo, vajcia,
práškový a vanilínový cukor, soľ, mlieko a prášok do
pečiva. Vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti.
Každý diel zvlášť rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu,
preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo
vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.Z kryštálového
cukru pripravíme na miernom ohni karamel, ktorý zalejeme vodou a
povaríme. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a zmes nalejeme do
karamelovej vody.Uvaríme hustú kašu, ktorú za stáleho miešania
necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a
postupne zapracujeme do karamelovej kaše. Nakoniec do krému pridáme
rum a kávu. Dôkladne vymiešaným krémom rovnomerne naplníme
upečené pláty cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládovou
polevou. Pred podávaním nakrájame na rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára