1
kg jahňacieho predného mäsa, 100 g surovej slaniny, soľ, 40 g
cibule, 30 g mrkvy, žemľa, petržlenová vňať, 3 vajcia, mleté
čierne korenie, 1 g muškátového orecha, 20 g hladkej múky
Prednú
jahňaciu štvrť umyjeme a pokrájame na veľké kocky. Do nádoby
dáme vodu, do nej slaninu, mäso a mrkvu, posolíme a prikryté
varíme. Keď je už mäso polouvarené, slaninu vyberieme, pokrájame
a dáme ju rozpražiť. Pridáme k nej pokrájanú cibuľu,
petržlenovú vňať, múku a rozmiešame. Potom prilejeme precedenú
polievku, v ktorej sa varilo jahňa. Jahňacie mäso dáme do omáčky
a ešte spolu povaríme. Žemľu namočíme do vody, vytlačíme,
posekáme, dáme do omáčk, pridáme mleté korenie a postrúhaný
muškátová orech. Uvarené vajcia pokrájame. Mäso dáme na misu,
polejeme omáčkou a obložíme štvrtinami vajec.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára