600
g baranieho mäsa na pečenie, soľ, 4 zrnká čierneho korenia, 3
strúčiky cesnaku, cibuľa, 40 g masti
Na
pečenie použijeme baranie stehno, vykostené pliecko, ktoré
nevykosťujeme. Mäso dôkladne umyjeme a pripravíme na pečenie.
Cesnak rozotrieme so soľou, potrieme ním mäso a hodinu ho nechánme
odležať. Cibuľu pokrájame na kolieska, dáme do pekáča, pridáme
bravčovú masť, celé korenie, trochu podlejeme vodou, prikryjeme a
vložíme do rúry piecť. Mäso polejeme vlastnou šťavou, obrátime
a podľa potreby podlejeme vodou. Mäso dopekáme odkryté. Mäkké
vyberieme, pokrájame cez vlákna, uložíme na misu a podlejeme
šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára