1
½ kg jahňacieho chrbáta, 4 PL olivového oleja, 2 PL citrónovej
šťavy, 2 strúčiky cesnaku, soľ,
Mätová
omáčka – 2 kyselkavé jablká, 400 g mätového želé, 1 PL
citrónovej šťavy, 6 vetvičiek medovky,
Mätové
želé – 4 až 5 byliniek mäty piepornej, 1300 ml vody, 600 ml
cukru,
Mäso
osušíme, vrchnú vrstvu nakrojíme. Olej zmiešame s citrónovou
šťavou, prelisovaným cesnakom, soľou a potrieme chrbát.
Napichneme na ražeň, otáčame a natierame olejom. Grilujeme 40 –
50 minút.
Omáčka
– Jablká ošúpeme, najemno postrúhame a uvaríme s mätovým
želé. Pridáme citrónovú šťavu, 4 vetvičky medovky posekáme a
primiešame. Mäso necháme 10 minút postáť, ozdobíme medovkou a
podávame s teplou či studenou omáčkou.
Želé
– Byľky mäty asi 1 hodinu povaríme vo vode (aby ostalo 1000 ml
vývaru), scedíme, pridáme cukor a varíme do zhustnutia ako
lekvár.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára