100
g mozgu, 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1 dl mlieka, soľ, 2 vajcia,
mleté čierne korenie
Špenát: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 100 g špenátu, 10 g cibule, soľ, 1 dl mlieka, mleté čierne korenie, cesnak
Špenát: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 100 g špenátu, 10 g cibule, soľ, 1 dl mlieka, mleté čierne korenie, cesnak
Z
masla a múky pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju mliekom,
osolíme a odparíme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame
čistý posekaný mozog, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a mleté
korenie. Hmotu dáme do vymastených hrnčekov, ktoré vložíme do
nádoby s vodou. Prikryté varíme 10-12 minút.
Špenát: Z masti a múky pripravíme zápražku, v ktorej opražíme posekanú cibuľu. Zalejeme ju mliekom, pridáme špenát, mleté korenie, rozotretý cesnak a povaríme. Uvarený puding podávame so špenátom.
Špenát: Z masti a múky pripravíme zápražku, v ktorej opražíme posekanú cibuľu. Zalejeme ju mliekom, pridáme špenát, mleté korenie, rozotretý cesnak a povaríme. Uvarený puding podávame so špenátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára