Ak
chceme, aby roláda mala výraznejšiu špeciálnu chuť, použijeme
len jeden druh sušeného ovocia. Najmä deťom mimoriadne chutí
plnka z hrozienok, kandizovaného ovocia, želé cukríkov, nasekanej
alebo nahrubo nastrúhanej horkej čokolády a nasekaných orechov.
Na roládu potrebujeme 100 – 150 g tejto zmesi. Na plecu pečieme 2
rolády.Pred pečením rolády po povrchu popicháme vidličkou.
Pečieme pri teplote 150 – 180º C asi 20 – 25 minút. Po upečení
ešte zahorúca potrieme celým rozšľahaným vajcom, prípadne
vhodne ozdobíme – napríklad nasekanými orechami, mandľami,
kandizovaným ovocím alebo ozdobami zo sušeného mlieka. Tesne pred
servírovaním krájame na tenké plátky ostrým nožom rovno alebo
šikmo. Pokrájame len toľko, koľko skonzumujeme, aby roláda
zbytočne nevyschýnala. Roládu po vychladnutí zabalíme do
mikroténového vrecúška alebo do priesvitnej potravinovej fólie a
odložíme na chladné miesto. Dobré miesto je i v chladničke v
dolných priestoroch. Roláda vydrží niekoľko týždňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára