600
g teľacieho jazyka, 30 g koreňovej zeleniny, cibuľa, soľ
Poľská omáčka: 40 g masla, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, 20 g hrozienok, 20 g perníka, 20 g mandlí, 40 g sušených sliviek, 20 g ríbezľového lekváru, ½ dl červeného vína, 20 g cukru, klinček, citrónová šťava, citrónová kôra, 20 g rajčiakového pretlaku, soľ, voda
Poľská omáčka: 40 g masla, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, 20 g hrozienok, 20 g perníka, 20 g mandlí, 40 g sušených sliviek, 20 g ríbezľového lekváru, ½ dl červeného vína, 20 g cukru, klinček, citrónová šťava, citrónová kôra, 20 g rajčiakového pretlaku, soľ, voda
Umytý
jazyk uvaríme so zeleninou, cibuľkou a soľou. Uvarený dáme do
studenej vody a potom ho olúpeme.
Poľská omáčka: Z masla a múky urobíme zápražku. Pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme vodou z jazyka, potom pridáme rajčiakový pretlak, postrúhaný perník, olúpané a pokrájané mandle, hrozienka a slivky, ríbezľový lekvár, klinček, postrúhanú citrónovú kôro, cukor a povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a víno.
Poľská omáčka: Z masla a múky urobíme zápražku. Pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme vodou z jazyka, potom pridáme rajčiakový pretlak, postrúhaný perník, olúpané a pokrájané mandle, hrozienka a slivky, ríbezľový lekvár, klinček, postrúhanú citrónovú kôro, cukor a povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a víno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára