500
g hydinovej pečene, 150 g šunky, 100 g šampiňónov, soľ, mleté
čierne korenie, 60 g oleja, 2 veľké jablká, maslo na opekanie, 4
krajce bieleho chleba, petržlenová vňať.
Umytú
pečeň usušíme a pokrájame na kocky. Plátky šunky pokrájame na
štvrťky, hlavičky šampiňónov necháme odkvapkať na site.
Všetko striedavo napichujeme na ihly, osolíme, okoreníme a pečieme
5 minút na horúcom oleji. Olúpané jablká, z ktorých sme
odstránili jadrá, pokrájame na kocky veľké asi 1 cm, opečieme
na horúcom oleji spolu s kockami bieleho chleba do zlatista. Na
zohriatú misu položíme ihly, obložíme ich chlebom a jablkami a
ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ako prílohy podávame červenú
repu, šalát so syrom a zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára