baranie
stehno,cesnak,bravčová masť,mletá červená paprika,mleté čierne
korenie, soľ
Očistené
a octovou vodou preliate mäso dobre umyjeme v studenej vode a
usušíme v utierke. Zo všetkých strán ho osolíme, posypeme
mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením a dáme do
pekáča, na dno ktorého sme dali zo tri lyžice bravčovej masti.
Aj samotné mäso pomastíme masťou a pečieme v rúre pri miernej
teplote hodinu až hodinu a pol (hotové mäso má červenkastú, až
hnedastú farbu a je mäkučké). Počas pečenia mäso viackrát
polejeme šťavou z výpeku. Hotové mäso nakrájame na porcie a
podávame s varenými zemiakmi, alebo s chlebom. Ak sú prílohou
zemiaky, tie polejeme výpekom, ktorý predtým zriedime s malým
množstvom vody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára