600
g jahňacieho stehna, 20 g cesnaku, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 40 g
cibule, korenie, soľ, provensálske korenie, 80 g masla, 1 lyžica
maizeny, sójová omáčka
Stehno
umyjeme, odblaníme a prešpikujeme cesnakom. Mrkvu, zeler a cibuľu
nakrájame na kocky, dáme do pekáča spolu so stehnom a pečieme
20-25 minút v rúre pri teplote 200 °C. Potom mäso vyberieme,
osolíme, okoreníme provensálskym korením, obložíme plátkami
masla, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 100 °C dve a pol
hodiny. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a zabalíme do alobalu,
aby nevychladlo. Do výpeku dáme 4 dl vody a privedieme do varu. V
osobitnom hrnčeku rozrobíme vodu s 1 lyžičkou maizeny, necháme
zovrieť, pokvapkáme sójovou omáčkou. Zeleninu s výpekom
prepasírujeme cez sitko, zmiešame s maizenovou šťavou. Vznikne
zlatohnedá omáčka. Servírujeme na oválnej mise, obložené
ružičkami zo zemiakového pyré, ozdobené zelenou čínskou
fazuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára