utorok 27. septembra 2016

Jahňacie na víne

60 dag jahňaciny, 6 lyžíc oleja, 4 dag masla, 30 dag koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 5 zrniek čierneho korenia a nového korenia, 1 bobkový list, 1 lyžica octu, 2 dl červeného vína, soľ, hladká múka na zaprášenie a voda na podliatie 
Cibuľu a zeleninu pokrájame na kocky a opečieme na prudkom ohni, potom pridáme na kocky nakrájané mäso a tiež opečieme. Až potom dochutíme korením, soľou, octom a podlejeme vodou. Dusíme v prikrytej nádobe, až kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme, zeleninu zaprášime múkou, opražíme, podľa potreby ešte dolejeme vodou a rozšľaháme. Chvíľu povaríme, šťavu precedíme a podlejeme vínom. Pridáme mäso, ešte raz necháme zmes zovrieť a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára