60
dag jahňaciny, 6 lyžíc oleja, 4 dag masla, 30 dag koreňovej
zeleniny, 1 cibuľa, 5 zrniek čierneho korenia a nového korenia, 1
bobkový list, 1 lyžica octu, 2 dl červeného vína, soľ, hladká
múka na zaprášenie a voda na podliatie
Cibuľu
a zeleninu pokrájame na kocky a opečieme na prudkom ohni, potom
pridáme na kocky nakrájané mäso a tiež opečieme. Až potom
dochutíme korením, soľou, octom a podlejeme vodou. Dusíme v
prikrytej nádobe, až kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme,
zeleninu zaprášime múkou, opražíme, podľa potreby ešte
dolejeme vodou a rozšľaháme. Chvíľu povaríme, šťavu precedíme
a podlejeme vínom. Pridáme mäso, ešte raz necháme zmes zovrieť
a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára