400
g hrubej múky, 3 vajcia, ½ lyžičky soli, 50 g masla, 250 g chudej
varenej šunky, 2 vajcia, 1/8 l kyslej smotany, soľ, biele korenie,
2 lyžice strúhanky, 2 lyžice masla, maslo na vymastenie formy
Z
múky, vajec, soli a trochy vody vypracujeme tuhé cesto, ktoré
necháme hodinu odpočívať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 mm a
necháme trochu vyschnúť. Potom ho pokrájame na štvorčeky veľké
1,5 cm, ktoré uvaríme v osolenej vode. V panvici rozpustíme maslo
a scedené fliačky v ňom poobraciame. Šunku nakrájame na kocky,
vajcia rozbijeme a bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky
rozhabarkujeme s kyslou smotanou, soľou a korením a primiešame
šunku. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka zamiešame do
žĺtkov. Vajcovú hmotu zmiešame s fliačikmi. Formu vymastíme
maslom, naplníme šunkovými fliačikmi, posypeme strúhankou a
obložíme kúskami masla. V rúre predhriatej na 200 stupňov
fliačky zapekáme 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára