600
g baranieho
mäsa, 3
dl octu, 60
g bravčovej
masti, 30
g cesnaku, soľ, biele
mleté korenie, 20
g hladkej
múky, 1
kg zemiakov, 2
dl smotany, zelená
petržlenová vňať
Baranie
mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi
2-3 hodiny. Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme
cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v
rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a
posypeme múkou. Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými
surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a
zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá
vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme 10-15 minút.
Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi
preliatymi šťavou, v ktorej sa mäso dusilo. Posypeme zelenou
petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára