150 g jemných ovsených vločiek, 500 ml mlieka, 1 - 2 PL hnedého cukru, sušené brusnice,mletá škorica, čerstvé alebo kompótové hrušky, med
Ovsené vločky zalejte mliekom a pomaly priveďte k varu. Po piatich minútach varenia do zmesi pridajte hnedý cukor podľa chuti, premyté sušené brusnice alebo hrozienka, mletú škoricu, dôkladne premiešajte, odstavte a nechajte pod pokrievkou dôjsť. Medzitým pokrájajte hrušky na plátky, zľahka ich zahrejte na suchej panvici, pokvapkajte medom alebo melasou a odstavte skôr, ako by začal med prihárať alebo karamelizovať. Servírujte horúcu kašu dozdobenú sladkými hruškami alebo jablkami, ktoré takisto veľmi dobre ladia k voňavej škorici.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára