nedeľa 4. septembra 2016

Štolverkové rezy

750 g hladkej múky, 250 g masla, 2 vajcia, 150 g práškového cukru, štipka soli, 0,5 balíčka vanilínového cukru, 200 ml mlieka, 0,5 balíčka prášku do pečiva
plnka : 4 lyžice kryštálového cukru, 200 ml vody, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 5 lyžíc práškového cukru, lyžička zrnkovej kávy, 50 ml rumu,čokoládová poleva
Do misy preosejeme múku, pridáme do nej zmäknuté maslo, vajcia, práškový a vanilínový cukor, soľ, mlieko a prášok do pečiva. Vymiesime hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Každý diel zvlášť rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.Z kryštálového cukru pripravíme na miernom ohni karamel, ktorý zalejeme vodou a povaríme. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a zmes nalejeme do karamelovej vody.Uvaríme hustú kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne zapracujeme do karamelovej kaše. Nakoniec do krému pridáme rum a kávu. Dôkladne vymiešaným krémom rovnomerne naplníme upečené pláty cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Pred podávaním nakrájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára