streda 14. septembra 2016

Rolády-sladke rady

Ak chceme, aby roláda mala výraznejšiu špeciálnu chuť, použijeme len jeden druh sušeného ovocia. Najmä deťom mimoriadne chutí plnka z hrozienok, kandizovaného ovocia, želé cukríkov, nasekanej alebo nahrubo nastrúhanej horkej čokolády a nasekaných orechov. Na roládu potrebujeme 100 – 150 g tejto zmesi. Na plecu pečieme 2 rolády.Pred pečením rolády po povrchu popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 150 – 180º C asi 20 – 25 minút. Po upečení ešte zahorúca potrieme celým rozšľahaným vajcom, prípadne vhodne ozdobíme – napríklad nasekanými orechami, mandľami, kandizovaným ovocím alebo ozdobami zo sušeného mlieka. Tesne pred servírovaním krájame na tenké plátky ostrým nožom rovno alebo šikmo. Pokrájame len toľko, koľko skonzumujeme, aby roláda zbytočne nevyschýnala. Roládu po vychladnutí zabalíme do mikroténového vrecúška alebo do priesvitnej potravinovej fólie a odložíme na chladné miesto. Dobré miesto je i v chladničke v dolných priestoroch. Roláda vydrží niekoľko týždňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára