piatok 30. septembra 2016

Plnený hroznový list

½ kg baranieho mäsa z pliecka, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 1 ½ žemle, mäta prieporná, cibuľa, 16 hroznových listov, ½ dl oleja, 1 dl vína, 100 g rajčiakového pretlaku, mletá škorica
Mäso umyjeme, pokrájame, zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, vajcia, soľ, mleté korenie, postrúhanú cibuľu, mätu piepornú a všetko dobre pomiešame. Hroznové listy umyjeme, dáme 2 na seba a do stredu vložíme mleté mäso. Listy zvinieme, vložíme do rajnice, do ktorej sme dali olej, trochu podlejeme vodou a vínom a prikryté dusíme pol hodiny. Potom listy vyberieme, do šťavy pridáme rajčiakový pretlak, mletú škoricu, soľ a necháme prevrieť. Plnené listy uložíme na misu a polejeme šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára