štvrtok 15. septembra 2016

Baranie stehno s brusnicami

600 g baranieho mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 30 g masti, soľ
Marináda: 3 dl vody, 1 dl octu, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, 40 g cibule, 8 zrniek čierneho korenia, kôra zo štvrť citróna, tymián, bobkový list
Omáčka: 1,5 dl kyslej smotany , 30 g hladkej múky, 0,5 dl bieleho vína, 10 g cukru, trocha citrónovej šťavy
Do väčšieho hrnca dáme vodu, ocot, koreňovú zeleninu, cibuľu, koreniny a všetko povaríme asi 10 minút. Do vychladnutej marinády vložíme odblanené baranie stehno a necháme dva dni marinovať na chladnom mieste. Potom dáme do panvice masť, pokrájanú údenú slaninu, pridáme zeleninu z marinády, mäso a soľ. Mäso dusíme asi 1,5 hodiny, občas ho podlejeme marinádou. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Omáčku povaríme, prelisujeme, pridáme víno a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme cukor a podľa chuti citrónovú šťavu. Nakrájané mäso polejeme omáčkou a podávame s knedľou a brusnicami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára