nedeľa 18. septembra 2016

Mozgový puding so špenátom

100 g mozgu, 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1 dl mlieka, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie
Špenát: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 100 g špenátu, 10 g cibule, soľ, 1 dl mlieka, mleté čierne korenie, cesnak
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju mliekom, osolíme a odparíme na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame čistý posekaný mozog, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a mleté korenie. Hmotu dáme do vymastených hrnčekov, ktoré vložíme do nádoby s vodou. Prikryté varíme 10-12 minút.
Špenát: Z masti a múky pripravíme zápražku, v ktorej opražíme posekanú cibuľu. Zalejeme ju mliekom, pridáme špenát, mleté korenie, rozotretý cesnak a povaríme. Uvarený puding podávame so špenátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára