utorok 27. septembra 2016

Baranie rebierko po anglicky

4 rebierka, soľ, mleté čierne korenie, 10 g oleja, 2 strúčiky cesnaku
Cesnakové maslo – 100 g masla, 50 g oleja, 1 surový a 1 varený žĺtok, 2 strúčiky cesnaku, citrón, worcestererovej omáčka, mleté čierne korenie,
Rebierka naklepeme, potrieme soľou, cesnakom, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme 2 hododiny v chlade. Po vyhriatí grilu vložíme rebierka na rošt a grilujeme asi 9 minút z oboch strán. Rebierka ozdobíme cesnakovým maslom.

Cesnakové maslo – Varený strúhaný žĺtok utrieme s maslom, pridáme surový žĺtok a po častiach prikvapkávame olej. Utvorí sa hustá majonéza, do ktorej pridáme utrený cesnak, worcesterovú omáčku, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a mleté čierne korenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára