nedeľa 18. septembra 2016

Jahňacina s hríbami

600 g plátkov jahňaciny, 250 g hríbov, 0,25 l hovädzieho vývaru, 2 lyžice kyslej smotany, lyžica hladkej múky, lyžica tymiánu, soľ, čierne korenie, olivový olej
Dobre očistené hríby pokrájame na hrubšie plátky. Rúru zohrejeme na 50 stupňov. Jahňacinu pokrájame na 2 cm široké pásiky, osolíme, okoreníme čiernym korením. 6 lyžíc olivového oleja zohrejeme, na ňom rýchlo opečieme mäso, potom hríby. Mäso i hríby odložíme do predhriatej rúry. Výpek zalejeme vývarom, pridáme tymián a povaríme. Kyslú smotanu rozmiešame s múkou a primiešame do výpeku. Mäso a hríby vložíme do omáčky a môžeme zdobiť blanšírovanou lahôdkovou cibuľkou a kúskami rozmarínu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára