600
g plátkov jahňaciny, 250 g hríbov, 0,25 l hovädzieho vývaru, 2
lyžice kyslej smotany, lyžica hladkej múky, lyžica tymiánu, soľ,
čierne korenie, olivový olej
Dobre
očistené hríby pokrájame na hrubšie plátky. Rúru zohrejeme na
50 stupňov. Jahňacinu pokrájame na 2 cm široké pásiky, osolíme,
okoreníme čiernym korením. 6 lyžíc olivového oleja zohrejeme,
na ňom rýchlo opečieme mäso, potom hríby. Mäso i hríby
odložíme do predhriatej rúry. Výpek zalejeme vývarom, pridáme
tymián a povaríme. Kyslú smotanu rozmiešame s múkou a primiešame
do výpeku. Mäso a hríby vložíme do omáčky a môžeme zdobiť
blanšírovanou lahôdkovou cibuľkou a kúskami rozmarínu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára