1200
g jahňacej štvrte, soľ, mleté čierne korenie, 60 g
masti
Praženica: 50 g klobásy, 50 g jazyka, 50 g šunky, 50 g údenej slaniny, 50 g salámy, 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, pažítka
Praženica: 50 g klobásy, 50 g jazyka, 50 g šunky, 50 g údenej slaniny, 50 g salámy, 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, pažítka
Odležanú
zadnú štvrť jahňacin umyjeme a vložíme do horúcej vody variť.
Uvarenú dáme do studenej vody vychladnúť. Vychladnutú
prepšikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme, vložíme do
vymasteného pekáča a v rúre upečieme do zlata.
Praženica: Upečenú klobásu pokrájame na malé kúsky a uvarený jazk na rezance. Šunku, údenú slaninu a salámu pokrájame na drobné kúsky a upražíme na masti do žlta, pridáme pokrájanú klobásu a jazyk, vyklopíme vajcia, posolíme, okoreníme a dobre pomiešame, aby praženica bola šťavnatá. Upečenú štvrť pokrájame na kúsky, poukladáme na misu, polejeme šťavou, lyžicou dáme na mäso hromádky praženice a posypeme ju pokrájanou pažítkou.
Praženica: Upečenú klobásu pokrájame na malé kúsky a uvarený jazk na rezance. Šunku, údenú slaninu a salámu pokrájame na drobné kúsky a upražíme na masti do žlta, pridáme pokrájanú klobásu a jazyk, vyklopíme vajcia, posolíme, okoreníme a dobre pomiešame, aby praženica bola šťavnatá. Upečenú štvrť pokrájame na kúsky, poukladáme na misu, polejeme šťavou, lyžicou dáme na mäso hromádky praženice a posypeme ju pokrájanou pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára