streda 14. septembra 2016

Pečené baranie stehno

baranie stehno,cesnak,bravčová masť,mletá červená paprika,mleté čierne korenie, soľ
Očistené a octovou vodou preliate mäso dobre umyjeme v studenej vode a usušíme v utierke. Zo všetkých strán ho osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením a dáme do pekáča, na dno ktorého sme dali zo tri lyžice bravčovej masti. Aj samotné mäso pomastíme masťou a pečieme v rúre pri miernej teplote hodinu až hodinu a pol (hotové mäso má červenkastú, až hnedastú farbu a je mäkučké). Počas pečenia mäso viackrát polejeme šťavou z výpeku. Hotové mäso nakrájame na porcie a podávame s varenými zemiakmi, alebo s chlebom. Ak sú prílohou zemiaky, tie polejeme výpekom, ktorý predtým zriedime s malým množstvom vody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára