streda 14. septembra 2016

Tymianové kotlety s jablkovou omáčkou

3 jablká, cibuľka, 8 dg masla, 100 ml jablkovej šťavy, 1 PL agátového medu, 200 ml zeleninového vývaru, 2 PL jablčného octu, 3 PL šľahačky, soľ, čierne korenie, 2 PL cukru, 40 dg pokrmového tuku, 1 kg bravčovej kotlety, 4 kúsky tymiánu
Jablko umyjeme a olúpané pokrájame na kúsky. Šalotku, tiež pokrájanú nadrobno, podusíme do sklovita v troške masla. Pridáme jablko, jablkovú šťavu, med, ocot a necháme povariť 5 minút. Do zmesi vlejeme vývar a šľahačku. Ochutíme a po vychladnutí vyšľaháme. Zvyšok jabĺk pokrájame a podusíme na tuku s cukrom. Necháme opatrne karamelizovať 5 minút. Kotlety okoreníme, pridáme kúsky tymianu a 15 minút pečieme na horúcom tuku. Pridáme karamelizované jablká. Podľa chuti dosolíme a všetko polejeme ohriatou jablkovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára