utorok 27. septembra 2016

Jahňací chrbát-recept

1 ½ kg jahňacieho chrbáta, 4 PL olivového oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, soľ,
Mätová omáčka – 2 kyselkavé jablká, 400 g mätového želé, 1 PL citrónovej šťavy, 6 vetvičiek medovky,
Mätové želé – 4 až 5 byliniek mäty piepornej, 1300 ml vody, 600 ml cukru,
Mäso osušíme, vrchnú vrstvu nakrojíme. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom, soľou a potrieme chrbát. Napichneme na ražeň, otáčame a natierame olejom. Grilujeme 40 – 50 minút.
Omáčka – Jablká ošúpeme, najemno postrúhame a uvaríme s mätovým želé. Pridáme citrónovú šťavu, 4 vetvičky medovky posekáme a primiešame. Mäso necháme 10 minút postáť, ozdobíme medovkou a podávame s teplou či studenou omáčkou.

Želé – Byľky mäty asi 1 hodinu povaríme vo vode (aby ostalo 1000 ml vývaru), scedíme, pridáme cukor a varíme do zhustnutia ako lekvár. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára