utorok 27. septembra 2016

Pečené jahňacie stehno

600 g jahňacieho stehna, 20 g cesnaku, 80 g mrkvy, 50 g zeleru, 40 g cibule, korenie, soľ, provensálske korenie, 80 g masla, 1 lyžica maizeny, sójová omáčka 
Stehno umyjeme, odblaníme a prešpikujeme cesnakom. Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na kocky, dáme do pekáča spolu so stehnom a pečieme 20-25 minút v rúre pri teplote 200 °C. Potom mäso vyberieme, osolíme, okoreníme provensálskym korením, obložíme plátkami masla, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 100 °C dve a pol hodiny. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Do výpeku dáme 4 dl vody a privedieme do varu. V osobitnom hrnčeku rozrobíme vodu s 1 lyžičkou maizeny, necháme zovrieť, pokvapkáme sójovou omáčkou. Zeleninu s výpekom prepasírujeme cez sitko, zmiešame s maizenovou šťavou. Vznikne zlatohnedá omáčka. Servírujeme na oválnej mise, obložené ružičkami zo zemiakového pyré, ozdobené zelenou čínskou fazuľkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára