nedeľa 18. septembra 2016

Zaprávané jahňa so slaninou

1 kg jahňacieho predného mäsa, 100 g surovej slaniny, soľ, 40 g cibule, 30 g mrkvy, žemľa, petržlenová vňať, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 1 g muškátového orecha, 20 g hladkej múky
Prednú jahňaciu štvrť umyjeme a pokrájame na veľké kocky. Do nádoby dáme vodu, do nej slaninu, mäso a mrkvu, posolíme a prikryté varíme. Keď je už mäso polouvarené, slaninu vyberieme, pokrájame a dáme ju rozpražiť. Pridáme k nej pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať, múku a rozmiešame. Potom prilejeme precedenú polievku, v ktorej sa varilo jahňa. Jahňacie mäso dáme do omáčky a ešte spolu povaríme. Žemľu namočíme do vody, vytlačíme, posekáme, dáme do omáčk, pridáme mleté korenie a postrúhaný muškátová orech. Uvarené vajcia pokrájame. Mäso dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme štvrtinami vajec.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára