utorok 27. septembra 2016

Baranie mäso s kelom

400 g predného baranieho mäsa, 50 g údenej slaniny, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, 500 g kelu, 30 g hladkej múky, 4 strúčiky cesnaku, majorán
Mäso pokrájame na menšie kocky. Údenú slaninu pokrájame nadrobno a spolu s pokrájanou cibuľou rozpražíme. Pridáme mäso, opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme mäsovým vývarom a prikryté udusíme do polomäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Potom pridáme očistený kel pokrájaný na rezance, trocha podusíme, zahustíme múkou a dodusíme. Nakoniec ochutíme rozotretým cesnakom a majoránom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára