streda 14. septembra 2016

Palacinkové obmeny

Príloha do polievky – do palacinkového cesta pridáme nasekanú pažítku. Upečené palacinky necháme vychladnúť, zvinieme ich a nakrájame na ½ cm hrubé plátky, ktoré pridáme namiesto rezancov do horúcej polievky.
Exotická pochúťka – Do cesta pridáme 3 PL strúhaného kokosu. Banán nakrájame na hrubšie plátky, potom ho opečieme na horúcom masle a nakoniec pridáme pár kvapiek medu. Opečené plátky banánu podávame spolu s kokosovými palacinkami.
Talianska príchuť – Pripravíme si hrubšie palacinky. Poukladáme ich na vymastený plech a obložíme plátkami paradajok, šunkou, olivami a plátkami mozzarelly. Pridáme korenie, soľ a dozlatista opekáme v rúre.
So sladkým tvarohom – Pripravíme si tenučké palacinky. V miske zmiešame krémový tvaroh, vanilínový cukor a 2 PL broskyňového lekváru. Zmesou potrieme palacinky, zavinieme ich a tesne pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pripravené s hráškom – Počas opekania palaciniek pridáme do ešte tekutého cesta v panvici rozmrazený hrášok. Kto má rád mäso, môže do cesta spolu s hráškom pridať aj pásiky šunky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára