nedeľa 18. septembra 2016

Pospolita parená baranina

600 g baraniny bez kosti, soľ, mleté čierne korenie, 6 zrniek čierneho korenia, 60 g údenej slaniny, 40 g mrkvy, 30 g petržlenu, 40 g cibule, bobkový list, 400 g zemiakov
Kus baraniny bez kosti umjeme, posolíme a okoreníme. Do rajnice dáme plátky slaniny, pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen, celé korenie, bobkový list, pridáme mäso, trochu podlejeme vodou a všetko na mäkko uparíme do zlata. Očistené zemiaky pokrájame po dĺžke, pridáme k mäsu, posolíme a prikrté v rúre uparíme na mäkko. Mäso pokrájame, položíme na misu, dookola poukladáme zemiaky a polejeme šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára