štvrtok 15. septembra 2016

Baranie rebierko na rošte

800 g baranieho chrbta, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl oleja
Omáčka: 300 g cibule, 150 g masla, 60 g hladkej múky, 3 dl mlieka, mleté biele korenie, soľ, 15 g cukru, 1 dl sladkej smotany
Mäso pokrájame na rebierka, blany odrežeme, slabo naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozpálenom rošte ich opečieme z každej strany 8 minút a občas potrieme výpekom. Opečené rebierka uložíme na teplú misu a obložíme dusenou zeleninou a varenými zemiakmi.
Omáčka: Pokrájanú cibuľu uvaríme v malom množstve vody. Z polovice masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme uvarenú cibuľu, soľ, biele korenie a cukor. Dobre povaríme a pretrieme. Potom do nej pridáme smotanu, druhú polovicu masla a šľahačom dobre vyšľaháme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára