nedeľa 18. septembra 2016

Pečené baranie mäso

600 g baranieho mäsa na pečenie, soľ, 4 zrnká čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku, cibuľa, 40 g masti
Na pečenie použijeme baranie stehno, vykostené pliecko, ktoré nevykosťujeme. Mäso dôkladne umyjeme a pripravíme na pečenie. Cesnak rozotrieme so soľou, potrieme ním mäso a hodinu ho nechánme odležať. Cibuľu pokrájame na kolieska, dáme do pekáča, pridáme bravčovú masť, celé korenie, trochu podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do rúry piecť. Mäso polejeme vlastnou šťavou, obrátime a podľa potreby podlejeme vodou. Mäso dopekáme odkryté. Mäkké vyberieme, pokrájame cez vlákna, uložíme na misu a podlejeme šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára