streda 14. septembra 2016

Šunkové fliačky po gazdovsky

400 g hrubej múky, 3 vajcia, ½ lyžičky soli, 50 g masla, 250 g chudej varenej šunky, 2 vajcia, 1/8 l kyslej smotany, soľ, biele korenie, 2 lyžice strúhanky, 2 lyžice masla, maslo na vymastenie formy
Z múky, vajec, soli a trochy vody vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 mm a necháme trochu vyschnúť. Potom ho pokrájame na štvorčeky veľké 1,5 cm, ktoré uvaríme v osolenej vode. V panvici rozpustíme maslo a scedené fliačky v ňom poobraciame. Šunku nakrájame na kocky, vajcia rozbijeme a bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky rozhabarkujeme s kyslou smotanou, soľou a korením a primiešame šunku. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka zamiešame do žĺtkov. Vajcovú hmotu zmiešame s fliačikmi. Formu vymastíme maslom, naplníme šunkovými fliačikmi, posypeme strúhankou a obložíme kúskami masla. V rúre predhriatej na 200 stupňov fliačky zapekáme 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára