utorok 13. septembra 2016

Broskyňovo mätový šalát

3 broskyne, vetvička mäty piepornej, 1 PL kokosových vločiek, pohár sladkého bieleho šumivého vína, vajce, 3 PL kryštálového cukru, ½ PL masla
Broskyne umyjeme, rozpolíme a odstránime kôstku. Dve z broskyňových polovičiek poprášime ½ PL cukru a zohrejeme pri teplote 120 stupňov. Zvyšné polovičky pokrájame na rovnako veľké kúsky a mätu na prúžky. V panvici roztopíme maslo, pridáme kokosové vločky, zvyšný cukor a necháme ich zľahka zhnednúť. Pridáme kúsky broskýň, mätu a krátko premiešame. Vajce, 2 PL cukru a víno vymiešame v miske metličkou na sneh nad vodným kúpeľom. Omáčku ihneď dáme na 2 hlboké taniere, pridáme polovičky broskýň. Ozdobíme kúskami broskýň a mäty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára