2
baklažány, 2 lyžice soli, 2 cukety, 2 papriky, 100 g šampiňónov,
2 cibule, 30 ml olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, 750 g
sviečkovice, 40 g mladých hráškových strúčkov, bazalkové
lístky
Baklažán
prekrojíme na polovice, položíme prerezanou stranou dolu a
pokrájame na 1 cm hrubé plátky. Posolené ich na 15 minút
odložíme, potom ich opláchneme a osušíme. Cuketu pokrájame na 2
cm kúsky, papriku na 2 cm pásiky. Šampiňóny prerežeme na
polovice a cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska. Všetku zeleninu
zmiešame s olejom a citrónovou šťavou a prikryté necháme
marinovať 30 minút. Mäso zbavené tuku a šliach grilujeme najprv
na silnom ohni 2 minúty, potom na miernejšom ešte po 2 minúty na
každej strane. Mäso necháme vychladnúť, potom ho nakrájame na
tenké plátky. Zeleninu vyberieme z marinády a grilujeme 5 minút
domäkka a dohneda.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára