streda 14. septembra 2016

Šalát z hovädziny a baklažánov

2 baklažány, 2 lyžice soli, 2 cukety, 2 papriky, 100 g šampiňónov, 2 cibule, 30 ml olivového oleja, lyžica citrónovej šťavy, 750 g sviečkovice, 40 g mladých hráškových strúčkov, bazalkové lístky
Baklažán prekrojíme na polovice, položíme prerezanou stranou dolu a pokrájame na 1 cm hrubé plátky. Posolené ich na 15 minút odložíme, potom ich opláchneme a osušíme. Cuketu pokrájame na 2 cm kúsky, papriku na 2 cm pásiky. Šampiňóny prerežeme na polovice a cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska. Všetku zeleninu zmiešame s olejom a citrónovou šťavou a prikryté necháme marinovať 30 minút. Mäso zbavené tuku a šliach grilujeme najprv na silnom ohni 2 minúty, potom na miernejšom ešte po 2 minúty na každej strane. Mäso necháme vychladnúť, potom ho nakrájame na tenké plátky. Zeleninu vyberieme z marinády a grilujeme 5 minút domäkka a dohneda.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára