piatok 23. septembra 2016

Kyslá barania polievka

400 g baranieho mäsa., soľ., cibuľa., bobkový list., 30 g masti., 30 g hladkej múky., 2 dl kyslej smotany., ocot., čierny chlieb.,
Mäso zbavíme prebytočného loja, vložíme do studenej osolenej vody, pridáme očistenú cibuľu, bobkový list a uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju trochou chladného vývar, precedíme do polievky a povaríme 20 minút. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, vložíme späť pokrájané uvarené mäso a podľa chuti okyslíme octom. Podávame s kockami čierneho chleba opraženými nasucho. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára