600
g baraniny bez kosti, soľ, 40 g cibule, 30 g mrkv, 20 g petržlenu,
6 zrniek čierneho korenia, 400 g pšena, 60 g masla, 40 g cibule, 20
g petržlenovej vňate, mleté čierne korenie
Baraninu
bez kosti umyjeme, vložíme do nádoby, pridáme pokrájanú cibuľu,
mrkvu, petržlen, soľ, celé korenie, vodu a necháme variť. Pšeno
umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť do vriacej vody, až kým
nepopuká, potom vodu scedíme a premjeme studenou vodou. V rajnici
na masle upražíme pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať,
pridáme uvarené pšeno, pokrájané uvarené baranie mäso,
zalejeme vývarom, v ktorom sme varili baraninu, posolíme, okoreníme
a ešte pomaly necháme dusiť. Udusené mäso dáme na misu, okolo
neho urovnáme kašu poliatu šťavou, ktorú pripravíme z vývaru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára