nedeľa 18. septembra 2016

Baranina so žltou kašou

600 g baraniny bez kosti, soľ, 40 g cibule, 30 g mrkv, 20 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 400 g pšena, 60 g masla, 40 g cibule, 20 g petržlenovej vňate, mleté čierne korenie
Baraninu bez kosti umyjeme, vložíme do nádoby, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, soľ, celé korenie, vodu a necháme variť. Pšeno umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť do vriacej vody, až kým nepopuká, potom vodu scedíme a premjeme studenou vodou. V rajnici na masle upražíme pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme uvarené pšeno, pokrájané uvarené baranie mäso, zalejeme vývarom, v ktorom sme varili baraninu, posolíme, okoreníme a ešte pomaly necháme dusiť. Udusené mäso dáme na misu, okolo neho urovnáme kašu poliatu šťavou, ktorú pripravíme z vývaru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára