nedeľa 18. septembra 2016

Ľadvinky v portskom so žeruchou

600 g ľadviniek, 40 g masla, 400 g šampiňónov, 0,4 l portského vína, 8-12 PL kondenzovaného mlieka, 4 ČL hladkej múky, soľ, mletá paprika, posekaná žerucha
Ľadvinky dobre vyumývame vo vode a pokrájame na kúsky. Opečieme ich na masle, pridáme malé šampiňóny, podľa chuti osolíme, opaprikujeme, zalejeme portským vínom a všetko spolu ešte 20 minút dusíme. V kondezovanom mlieku rozmiešame hladkú múku a šťavu zahustíme. Nakoniec hotové jedlo posypeme posekanou žeruchou. Ako príloha odporúčame hlávkový šalát, pokrájaný na kúsky a zmiešaný s kúskami pomaranča. Šalát krátko pred podávaním zalejeme marinádou z citrónovej šťavy a oleja. K ľadvinkám podávame v slanej vode uvarené rezance.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára