600
g ľadviniek, 40 g masla, 400 g šampiňónov, 0,4 l portského vína,
8-12 PL kondenzovaného mlieka, 4 ČL hladkej múky, soľ, mletá
paprika, posekaná žerucha
Ľadvinky
dobre vyumývame vo vode a pokrájame na kúsky. Opečieme ich na
masle, pridáme malé šampiňóny, podľa chuti osolíme,
opaprikujeme, zalejeme portským vínom a všetko spolu ešte 20
minút dusíme. V kondezovanom mlieku rozmiešame hladkú múku a
šťavu zahustíme. Nakoniec hotové jedlo posypeme posekanou
žeruchou. Ako príloha odporúčame hlávkový šalát, pokrájaný
na kúsky a zmiešaný s kúskami pomaranča. Šalát krátko pred
podávaním zalejeme marinádou z citrónovej šťavy a oleja. K
ľadvinkám podávame v slanej vode uvarené rezance.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára