nedeľa 18. septembra 2016

Dusené baranie mäso

600 g baranieho mäsa z pliecka, 60 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 3 dl vody, 300 g zemiakov, petržlenová vňať, bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 2 cibule, klinček
Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kocky a posolíme. Do rajnice dáme maslo, a keď zružovie, rýchle na ňom opečieme mäso, ktoré po opečení vyberieme. Múku upražíme do zlata, zalejeme 3 dl vody, dobre zamiešame, prevaríme a pridáme opečené mäso, celé korenie, bobkový list, klinček, vňať, cibuľu, častejšie pomiešame a dusíme 1 ½ hodin. Potom pridáme očistené zemiaky, pokrájame na krížalky, dusíme a občas opatrne pomiešame, aby sa zemiaky neporušili. Keď sú už zemiaky a mäso mäkké, cibuľu a koreniny vyberieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára