600
g baranieho mäsa z pliecka, 60 g masla, 30 g hladkej múky, soľ, 3
dl vody, 300 g zemiakov, petržlenová vňať, bobkový list, 5
zrniek čierneho korenia, 2 cibule, klinček
Mäso
umyjeme, pokrájame na menšie kocky a posolíme. Do rajnice dáme
maslo, a keď zružovie, rýchle na ňom opečieme mäso, ktoré po
opečení vyberieme. Múku upražíme do zlata, zalejeme 3 dl vody,
dobre zamiešame, prevaríme a pridáme opečené mäso, celé
korenie, bobkový list, klinček, vňať, cibuľu, častejšie
pomiešame a dusíme 1 ½ hodin. Potom pridáme očistené zemiaky,
pokrájame na krížalky, dusíme a občas opatrne pomiešame, aby sa
zemiaky neporušili. Keď sú už zemiaky a mäso mäkké, cibuľu a
koreniny vyberieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára