nedeľa 4. septembra 2016

Jablkový keks

280 g hladkej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, vajce, 1,5 kg jabĺk, citrón, 50 g mletých vlašských orechov, lyžička mletej škorice,balíček vanilínového cukru, marhuľový džem na potretie, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Z múky, cukru, zo zmäknutého masla a z vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré spracujeme do gule, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.Jablká očistíme a pokrájame na mesiačiky. Mleté orechy zmiešame so škoricou, s vanilínovým cukrom a ostrúhanou kôrou z citróna. Cesto rozvaľkáme a preložíme do vymasteného a vysypaného plechu. Vidličkou cesto poprepichujeme a posypeme orechovou zmesou.Navrch nahusto vedľa seba poukladáme mesiačiky jabĺk. Upečieme v stredne vyhriatej rúre. Ešte horúci koláč potrieme redším marhuľovým džemom. Po vychladnutí nakrájame na menšie kúsky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára