280
g hladkej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, vajce, 1,5
kg jabĺk, citrón, 50 g mletých vlašských orechov, lyžička
mletej škorice,balíček vanilínového cukru, marhuľový džem na
potretie, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Z
múky, cukru, zo zmäknutého masla a z vajca vypracujeme hladké
cesto, ktoré spracujeme do gule, zabalíme do fólie a dáme na 30
minút do chladničky.Jablká očistíme a pokrájame na mesiačiky.
Mleté orechy zmiešame so škoricou, s vanilínovým cukrom a
ostrúhanou kôrou z citróna. Cesto rozvaľkáme a preložíme do
vymasteného a vysypaného plechu. Vidličkou cesto poprepichujeme a
posypeme orechovou zmesou.Navrch nahusto vedľa seba poukladáme
mesiačiky jabĺk. Upečieme v stredne vyhriatej rúre. Ešte horúci
koláč potrieme redším marhuľovým džemom. Po vychladnutí
nakrájame na menšie kúsky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára