nedeľa 4. septembra 2016

Jogurtové osvieženie

cesto : 4 vajcia, 140 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 160 g hladkej múky, balíček prášku do pečiva
plnka : 2 balíčky želatíny, 500 g bieleho jogurtu, 150 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru, šťava z 1/2 citróna, 2 lyžice rumu, 500 ml smotany na šľahanie, 500 g ľubovoľného sezónneho alebo kompótového ovocia

Cesto : Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do penista, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 až 40 minút. Želatínu namočíme podľa návodu do studenej vody. Jogurt, práškový a vanilínový cukor,citrónovú šťavu a rum vymiešame. Želatínu rozpustíme na miernom ohni a ešte do teplej pridáme 2 lyžice jogurtovej zmesi. Dôkladne premiešame a zapracujeme do zvyšného jogurtu. Šľahačku vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do jogurtovej zmesi. Do plnky zapracujeme odkvapkané, na menšie kúsky nakrájané ovocie. Krém nanesieme na upečený,vychladnutý korpus, vrch uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára