cesto
: 4 vajcia, 140 g práškového cukru, balíček vanilínového
cukru, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 160 g hladkej múky, balíček
prášku do pečiva
plnka
: 2 balíčky želatíny, 500 g bieleho jogurtu, 150 g práškového
cukru, balíček vanilínového cukru, šťava z 1/2 citróna, 2
lyžice rumu, 500 ml smotany na šľahanie, 500 g ľubovoľného
sezónneho alebo kompótového ovocia
Cesto
: Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do penista,
pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme
približne 30 až 40 minút. Želatínu namočíme podľa návodu do
studenej vody. Jogurt, práškový a vanilínový cukor,citrónovú
šťavu a rum vymiešame. Želatínu rozpustíme na miernom ohni a
ešte do teplej pridáme 2 lyžice jogurtovej zmesi. Dôkladne
premiešame a zapracujeme do zvyšného jogurtu. Šľahačku
vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do jogurtovej zmesi. Do
plnky zapracujeme odkvapkané, na menšie kúsky nakrájané
ovocie. Krém nanesieme na upečený,vychladnutý korpus, vrch
uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára