500
g hladkej múky, 30 g droždia, 250 ml mlieka, 3 lyžice masti, 2
lyžice kryštálového cukru, 2 vajcia, balíček vanilínového
cukru, lyžička soli, 150 g marmelády
posýpka : 50 g vlašských orechov, 50 g práškového cukru, lyžica oleja
posýpka : 50 g vlašských orechov, 50 g práškového cukru, lyžica oleja
Z
droždia, trochy vlažného mlieka a 1 lyžičky cukru pripravíme
kvások. Po vykvasení ho nalejeme do preosiatej múky. Pridáme
zvyšok mlieka a cukru, vanilínový cukor, soľ, masť a vajcia.
Suroviny zmiešame a vymiesime hladké cesto. Cesto preložíme do
pomúčenej misy, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste
vykysnúť. Po vykysnutí premiesime a necháme opäť vykysnúť.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou pohára povykrajujeme
kolieska s priemerom 6 cm.Na každé koliesko nanesieme kôpku
marmelády a posypeme posýpkou. Plnku zabalíme v ceste a buchty
uložíme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme
ešte 10 minút vykysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre do
svetlohneda.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára