nedeľa 4. septembra 2016

Sladké buchty

500 g hladkej múky, 30 g droždia, 250 ml mlieka, 3 lyžice masti, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 vajcia, balíček vanilínového cukru, lyžička soli, 150 g marmelády
posýpka : 50 g vlašských orechov, 50 g práškového cukru, lyžica oleja
Z droždia, trochy vlažného mlieka a 1 lyžičky cukru pripravíme kvások. Po vykvasení ho nalejeme do preosiatej múky. Pridáme zvyšok mlieka a cukru, vanilínový cukor, soľ, masť a vajcia. Suroviny zmiešame a vymiesime hladké cesto. Cesto preložíme do pomúčenej misy, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí premiesime a necháme opäť vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou pohára povykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm.Na každé koliesko nanesieme kôpku marmelády a posypeme posýpkou. Plnku zabalíme v ceste a buchty uložíme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 10 minút vykysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre do svetlohneda.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára