nedeľa 4. septembra 2016

Babičkina roláda

6 vajec, 6 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc kryštálového cukru, 100 g stuženého tuku na pečenie, jahodový lekvár na potretie, 150 g mletých vlašských orechov, práškový cukor na posypanie
Vajcia rozbijeme, z bielkov a polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, pridáme múku a opatrne zapracujeme sneh. Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte vlažný korpus vyberieme z plechu,natrieme tukom a lekvárom a posypeme orechmi. Piškótu zrolujeme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára