nedeľa 4. septembra 2016

Medová roláda

600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 4 lyžice tuhého medu, 100 g masla, balíček prášku do pečiva, balíček vanilínového cukru, štipka mletej škorice, ostrúhaná kôra z 1/2 citróna, 2 lyžice rumu, vajce na potretie, pikantný lekvár, mleté vlašské orechy, čokoláda, kandizované ovocie, hrozienka alebo kokosová múčka na posypanie
Vo väčšej mise zmiešame múku spolu s cukrom, vajciami, medom,maslom, práškom do pečiva, vanilínovým cukrom, so škoricou, s citrónovou kôrou a rumom. Vypracujeme tuhšie hladké cesto. V prípade,že je cesto veľmi tuhé, pridáme niekoľko lyžíc vody.Cesto rozdelíme na tri časti.Každú vyvaľkáme a podľa chuti naplníme lekvárom, orechmi, kandizovaným ovocím, hrozienkami alebo strúhaným kokosom. Cesto stočíme do pevnej rolády a všetky tri preložíme na jeden plech vystlaný papierom na pečenie.Rolády potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na tenké kolieska.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára