pondelok 6. mája 2013

Stratené vajcia v rajčiakovej omáčke

250 g rajčiakov, celá škorica, klinčeky, citrónová kôra, worchesterská omáčka, soľ, 40 g cibule, 30 g cukru, 10 g oleja, 1/4 citróna, 1 dl bieleho vína, 4 vajcia, ocot

Zrelé rajčiaky umyjeme, pokrájame, pridáme všetky koreninové prísady, soľ, cibuľu, olej a dusíme. Po uvarení všetko pretrieme cez sito a pridáme citrónovú šťavu a víno. Čerstvé vajcia vyklopíme do vriacej vody a octom okyslenej vody a na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Uvarené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. Staršie vajcia nepoužívame. Uvarené vaicia dáme do porcelánovej misy a polejeme rajčiakovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára