utorok 26. júla 2016

Krémový makový koláč

Cesto: 5 vajec
250 g cukor kryštálový
5 lyžíc voda
200 g mletý mak
150 g múka hladká Špeciál
1/2 bal. prášok do pečiva
Plnka: 1/2 l mlieko
2 bal. Zlatý klas
250 g maslo
1 bal. vanilkový cukor
rum
Poleva: 250 g cukor práškový
2 lyžice citrónová šťava
1 lyžica vriaca voda
Postup: Bielky vyšľaháme a postupne prišľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto pečieme na dobre vymastenom plechu, alebo vyloženým mastným papierom. Vychladnutý koláč pozdĺžne rozrežeme na 2 pásy, potom každý vodorovne prekrojíme na 2 pláty.
Z mlieka a krémových práškov Zlatý klas uvaríme hustý puding, po vychladnutí ho postupne zapracujeme do vymiešaného masla s vanilkovým cukrom. Dochutíme rumom. Hotovou plnkou naplníme vždy dva a dva pláty. Vymiešame polevu a potrieme ňou koláč.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára