piatok 9. septembra 2016

Deduškova roláda

5 žĺtkov,100 g práškového cukru,60 g polohrubej múky,tuhý sneh z 5 bielkov,
Plnka: 250 g masla,250 g práškového cukru,10 g kakaa,2 tabuľky čokolády,2 PL rumu

Žĺtky vymiešame s prášk. cukrom na hustý krém, postupne pridáme tuhý sneh z bielkov a múku. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Nie však veľmi prudko. Mierne vychladnuté cesto vyklopíme a pomocou vlhkej utierky skrútime.Medzitým vymiešame maslo, cukor, kakao, zmäknutú čokoládu a rum na hladký krém. Roládu rozvinieme, naplníme krémom a opäť zvinieme. Zostávajúcim krémom potrieme aj povrch rolády a ozdobíme strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára