5
žĺtkov,100 g práškového cukru,60 g polohrubej múky,tuhý sneh z
5 bielkov,
Plnka:
250 g masla,250 g práškového cukru,10 g kakaa,2 tabuľky
čokolády,2 PL rumu
Žĺtky
vymiešame s prášk. cukrom na hustý krém, postupne pridáme tuhý
sneh z bielkov a múku. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom
plechu. Nie však veľmi prudko. Mierne vychladnuté cesto vyklopíme
a pomocou vlhkej utierky skrútime.Medzitým vymiešame maslo, cukor,
kakao, zmäknutú čokoládu a rum na hladký krém. Roládu
rozvinieme, naplníme krémom a opäť zvinieme. Zostávajúcim
krémom potrieme aj povrch rolády a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára