pondelok 12. septembra 2016

Karfiolová polievka so zeleninou

zrelý rajčiak, kúsok zeleru, petržlen, 1,5 l vody, 20 g masla, soľ, 20 g hladkej múky, 1 dl mlieka, žĺtok, petržlenová vňať posekaná nadrobno,karfiol
Očistený, umytý rajčiak, zeler a petržlen vložíme do vriacej vody, uvaríme do mäkka a prelisujeme. Prelisovanú zeleninu vložíme znovu do vody, v ktorej sme ju varili. Pridáme očistený, umytý a na ružičky rozobratý karfiol, osolíme a varíme. Jemnú zápražku, ktorú si pripravíme z masla a múky pridáme do polievky a varíme až karfiol zmäkne. Do hotovej a trošku vychladnutej polievky prilejeme v mlieku rozšľahaný žĺtok a dochutíme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára