zrelý
rajčiak, kúsok zeleru, petržlen, 1,5 l vody, 20 g masla, soľ, 20
g hladkej múky, 1 dl mlieka, žĺtok, petržlenová vňať posekaná
nadrobno,karfiol
Očistený,
umytý rajčiak, zeler a petržlen vložíme do vriacej vody, uvaríme
do mäkka a prelisujeme. Prelisovanú zeleninu vložíme znovu do
vody, v ktorej sme ju varili. Pridáme očistený, umytý a na
ružičky rozobratý karfiol, osolíme a varíme. Jemnú zápražku,
ktorú si pripravíme z masla a múky pridáme do polievky a varíme
až karfiol zmäkne. Do hotovej a trošku vychladnutej polievky
prilejeme v mlieku rozšľahaný žĺtok a dochutíme petržlenovou
vňaťou posekanou nadrobno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára