Cesto:
150 g hladkej múky, 90 g masla, 30 g práškového cukru, 75 g
kokosovej múčky, žĺtok
Plnka:
citrón, 90 g masla, 1 PL kukuričnej múky, 60 g práškového
cukru, 4 žĺtky, 300 ml smotany na šľahanie
Ovocie:
350 g malín, 220 g čučoriedok
Pripravíme
si cesto: V mise zmiešame múku, kokosovú múčku, maslo, cukor a
žĺtok. Ručne ho spracujeme, roztlačíme na dno a boky okrúhleho
plechu a cesto vidličkou popicháme. Potom ho prikryjeme alobalom a
suchou fazuľou. Pečieme 10 minút v rozohriatej rúre pri 180
stupňoch. Potom odstránime alobal s fazuľou, opäť cesto
popicháme a pečieme ďalších 10 minút. Medzitým si pripravíme
plnku: z citróna vytlačíme 2 PL šťavy a nastrúhame 1 ČL kôry.
V hrnci pri miernej teplote roztopíme maslo, cukor a kukuričnú
múku. Minútu povaríme. V šálke vyšľaháme žĺtky a pridáme
malé množstvo sladkej kaše. Postupne vmiešame obsah šálky do
kaše. Povaríme ďalšiu minútu a necháme odstáť. Pridáme
citrónovú šťavu a kôru, necháme vychladnúť a na hodinu
vložíme do chladničky. Vyšľaháme hustú šľahačku a vmiešame
ju do studeného krému, ktorý rozotrieme na vychladnuté cesto.
Koláč vyložíme čučoriedkami, malinami a dáme na hodinu
vychladiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára